Σελίδες

Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ferrarri Τετραθέσια, 4x4!


Ή αλλιώς Ferrari FF...

Τα αρχικά FF είναι το ακρωνύμιο του Ferrari Four (Τέσσερις θέσεις και κίνηση στου Τέσσερις τροχούς). Οι 2+2 θέσεις, αν και όχι κάτι σύνηθες, δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για την Ferrari, η τετρακίνηση όμως δεν υπήρχε στη μέχρι τώρα ιστορία της θρυλικής Ιταλικής φίρμας. Το όνομα Ferrari ήταν συνώνυμο του μονοθέσιου, του διθέσιου και της πίσω κίνησης.

Όχι πια!

Η νέα FF ανόιγει μια καινούργια σελίδα στην ιστορία της Ferrari και εγκαινιάζει μια νέα αντίληψή της ως προς το σπορ ευέλικτο GT αυτοκίνητο. Όπως η ίδια η Ferrari λέει "αποτελεί μία αποφασιστική ρήξη με το παρελθόν και το νέο αυτοκίνητο αντιπροσωπεύει όχι τόσο πολύ μια εξέλιξη παρά μια πραγματική επανάσταση". 
Φυσικά η νέα Ferrari δεν θα μπορούσε παρά να έχει έναν V12 κινητήρα άμμεσου ψεκασμού 6262 κ.εκ. που παράγει 660 ίππους στις 8000 σ.α.λ. και σε συνδιασμό με ένα διπλού συμπλέκτη F1 κιβώτιο ταχυτήτων, κάνουν την επίτευξη 100 km/h από στάση υπόθεση μόλις 3,7 δευτερολέπτων. Παράλληλα η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 335 km/h. Τα εντυπωσιακά νούμερα όμως δεν σταματούν εκεί, η αναλογία βάρους/ισχύος ανέρχεται μόλις στα 2,7 kg ανα ίππο ενώ έχει χώρο αποσκευών 450 λίτρων, όταν ένα συμβατικό 5-θυρο αυτοκίνητο δεν ξεπερνά τα 400 λίτρα! 

Ο οίκος Pininfarina έχει βάλει την υπογραφή του στο σχέδιο και τις αναλογίες της νέας FF και συνδιάζει αρμονικά το σπορ DNA της Ferrari και την εξαιρετική ευχρηστία.

Η Ferrari Four δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένα σπορ υπερπολυτελές αυτοκίνητο για γερές τσέπες. Για το λόγο αυτό η Ferrari παρέχει μια τεράστια ποικιλία επιλογών εξατομίκευσης και αξεσουάρ ειδικά φτιαγμένα για την FF που περιλαμβάνουν έξι model-specific εξωτερικά χρώματα και πολυτελή εσωτερικά τελειώματα που ενσωματώνουν ειδικά επιλεγμένo και επεξεργασμένo δέρμα. Έτσι κάθε αυτοκίνητο που θα παραχθεί θα είναι ένα μοναδικό έργο τέχνης.

Η νέα Ferrari θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο της στο επικείμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Απολαύστε την...

2 σχόλια:

  1. Είναι απλά πανέμορφη! Ευτυχώς δεν έχει σχέση με εκτρώματα τύπου F50... Πάντως το video είναι φωτιά! Απλά το όνομα μου θυμίζει τον ήχο που κάνω όταν σκέφτομαι ότι δεν πρόκειται να την έχω ποτέ.. ΦΦΦΦΦΦ!!!!!! :P Λέων, μαζί σου θα συμφωνήσει ο Tάς, είμαι σίγουρος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή